Bahan-bahan
• 135 gm butter
• 60 gm gula kastor
• 150 gm tepung gandum
• 30 gm tepung jagung
Cara-cara
• Pukul butter dan gula hingga sebati.
• Masukkan tepung gandum dan tepung jagung yang telah diayak sedikit demi sedikit dan uli.
• Masukkan adunan ke dalam piping bag (rosette/ daisy/ bunga cina) dan pamkan ke dalam cawan kertas.
• Bakar pada suhu 170 C selama 18-20 minit mengikut oven masing-masing.
• Sejukkan dan boleh dihias mengikut citarasa anda (pipe kan coklat cair ke, apa ke)
Tips
• Adunan sedikit lembik dan sticky. Boleh juga dimasukkan ke dalam peti sejuk selama 15-20 minit sebelum di pam ke dalam cawan kertas.
Kataku
Sedap. Kalau rajin hiaslah cantik-cantik. I letak chocolate chip je. Lepas pipe adunan ke dalam cawan kertas, letakkan sebiji coklat chip kat tengah barulah dibakar.
No comments:
Post a Comment