Bahan-bahan
• 1 ketul kepala ikan salmon
• 2 bungkus maggi perisa tomyam
• 1 batang serai (ketuk)
• 3 helai daun limau purut
• 3 biji cili (ketuk)
• 1 biji tomato (belah 4)
• 1/2 batang lobak merah (hiris bulat)
• 1 liter air
Cara-cara
• Rebus air bersama serai, daun limau dan cili hingga mendidih.
• Masukkan kepala ikan salmon, tomato, lobak merah dan perencah tomyam.
• Akhir sekali, masukkan mee maggi dan biar masak.
Kataku
I suka sangat makan ikan salmon. Itu pasal makan maggi pun nak letak ikan ni. Setakat ni selalunya buat sup je..sedap dan senang. Kalau teringin yang grill, makan kat luar je.. Senang. Macam kat bawah ni (makan kat food court dalam midvalley)..sedap sangat!
No comments:
Post a Comment